Kampen mot piratkopier

Les mer om "3M Littmann Stetoskop. Autorisert forhandler"

Forfalskede stetoskoper kan svekke kvaliteten på klinisk diagnostisering, advarer den ledende produsenten 3M. Gjennom et utvidet registreringsprogram for forhandlere over hele Vest-Europa ønsker de å sikre at du kjøper et ekte Littmann-stetoskop.

 • Som medisinsk fagperson må utstyret du bruker, være av høyeste kvalitet. Derfor velger mange et Littmann-stetoskop fra 3M, som er anerkjent for sin utmerkede lydgjengivelse. Men er de like omhyggelige med hvor de kjøper sitt Littmann-stetoskop fra?

  På Internett er det flust av auksjonsnettsteder som tilbyr Littmann-stetoskoper til redusert pris – ofte 30 til 40 prosent lavere enn anbefalt utsalgspris. Kanskje annonserer selgerne også at de har store lagerbeholdninger tilgjengelig. Alle vil jo gjøre et godt kjøp, men hvis det høres for godt ut til å være sant, er det som oftest det. Noen av disse forhandlerne selger også stetoskopene til en pris som ligger nærmere utsalgsprisen, for å lure folk til å tro at de kjøper ekte vare.

  Forfalskede stetoskoper blir stadig mer sofistikerte og ligner mer og mer på ekte vare. For alle andre enn eksperter ser stetoskopet sannsynligvis ekte ut: Det leveres i en eske med varemerket på, fargen på slangen er korrekt, hodet er preget med Littmann-logoen, øreproppene er myke og gir god forsegling, og det følger med en brosjyre med produktinformasjon. Kanskje har det til og med partinummer, serienummer og forfalsket CE-merke. Ytelsen er derimot en annen sak.

  – Forfalskede stetoskoper gir ikke samme overlegne lydkvalitet og frekvensområde som et ekte Littmann-produkt, sier Jonathan Neachell, leder for 3Ms auskultasjonsvirksomhet i Vest-Europa. – Dette kan svekke klinisk diagnostisering av pasienter ved at man ikke kan høre hele spekteret av kroppslyder ved riktig volum. Forfalskede stetoskoper kan også være produsert med materialer av dårligere kvalitet, eller mangle viktige funksjoner man finner i et ekte Littmann-stetoskop, legger han til.

  Hvordan kan du så være trygg på at du kjøper et ekte Littmann-stetoskop? Ved alltid å kjøpe fra forhandlere med logoen «3M Littmann Stetoskop. Autorisert forhandler». Dette programmet er nå utvidet til å gjelde forhandlere utvalgt av 3M i hele Vest-Europa, og logoen er din forsikring om at du kjøper et produkt som er resultatet av 3Ms mange år med investering i nyskapende auskultasjonsløsninger. Hjelp oss å motarbeide forfalskninger – kjøp trygt fra en forhandler merket «3M Littmann Stetoskop. Autorisert forhandler».

  Hvis du vil vite mer, kan du gå til

  Om 3M Vi hos 3M bruker vitenskap og teknologi på nyskapende måter for å gjøre hverdagen lettere, hver eneste dag. 3M har en omsetning på 30 milliarder dollar, og våre 90 000 ansatte har kontakt med kunder over hele verden. Finn ut mer om 3Ms kreative løsninger på alle typer problemer på www.3M.com, eller på Twitter @3M eller @3MNewsroom. 3M er et varemerke og Littmann er et registrert varemerke fra 3M Company.

   


Flere ressurser

 • Sju grunner til at dedikerte fagfolk velger Littmann-stetoskoper.

 • Finn Littmann-stetoskopet du vil ha på en nettbutikk, universitetsbokhandel eller lokal butikk nær deg.

 • Finn hjelp til å kjøpe og lære å bruke et stetoskop.