Lege med stetoskop rundt halsen viser nettbrett til student med stetoskop

Dra nytte av god akustikk i undervisningen.

Undervisning av auskultasjon krever et stetoskop som passer til formålet.

Vi forstår hvor viktig det er å undervise sykepleier- og legestudenter i auskultasjon. Å lære fremtidige klinikere kunsten å lytte med et stetoskop er viktig for at de skal utvikle sine ferdigheter innen diagnostikk og overvåking.

Undervisningen av studenter i auskultasjon starter med et stetoskop som er enkelt å bruke, og som gjør det mulig for dem å høre klart. 3M™ Littmann®-stetoskopene blir valgt av leger og sykepleiere av de samme grunnene som gjør stetoskopene til et godt valg for studenter: De har solid kvalitet og gir den akustiske følsomheten som klinikere på alle nivåer har behov for.

Stetoskopene 3M™ Littmann® Classic III™ og 3M™ Littmann® Cardiology IV™ er høykvalitetsstetoskoper for sykepleier- og legestudenter. Når de velger et stetoskop som også kommer til å gjøre en god jobb etter utdanningen, gjør studentene en investering i fremtiden.

Justeringsteknologien forenkler undervisningen i auskultasjon.

Justeringsteknologien er en annen egenskap som gjør Classic III- og Cardiology IV-stetoskopene svært egnet for studenter. Denne 3M-oppfinnelsen gjør det mulig å høre lyder med ulik frekvens uten at man behøver å flytte bryststykket. Ved å justere trykket på bryststykket kan studenter høre ulike typer lyder – et fast trykk for høyfrekvente lyder, et lett trykk for lavfrekvente lyder. Med øvelse vil studentene lære seg hvordan de raskt kan identifisere ulike lyder og skille dem fra hverandre uten at det er nødvendig å flytte på bryststykket.

Se en video om justeringsteknologien.

 • Close-up of 3M™ Littmann® Caridology IV™ Stethoscope chestpiece.
  Justeringsteknologi

   

 • Illustrasjon av bryst med auskultasjon steder indikert med blå prikker
  Auskultasjonsvideo

   


 • De allsidige bryststykkene gjør det mulig å undervise i mange ulike auskultasjonsteknikker.

  Bryststykket på Classic III- og Cardiology IV-stetoskopene er dobbeltsidig og har justerbar membran både på voksensiden og på barnesiden. Dette betyr at du bare trenger ett stetoskop når du skal øve deg på å lytte på pasienter av alle aldre og størrelser. Foretrekker du å undervise i auskultasjon med en åpen klokke? Se en video om hvordan du kan gjøre om barnesiden på begge stetoskoper til en tradisjonell åpen klokke ved å skifte ut membranen i ett stykke med en varmering.

  Se spesifikasjoner og utseende for Classic III-stetoskoper.

  Se spesifikasjoner og utseende for Cardiology IV-stetoskoper.

 • Hands holding a 3M™ Littmann® Classic III™ Stethoscope chestpiece and removable single-piece diaphragm.

   Undervisningsressurser for auskultasjon.

Suppler undervisningen med klasseromsressursene våre.