Slik velger du stetoskop


 • Nærbilde av en lege som holder bryststykket til et 3M Littmann-stetoskop med Littmann-logoen på membranen.
  Prøv før du kjøper et stetoskop; hør, se og føl forskjellen selv.

  Når du skal kjøpe stetoskop, må du prøve ut flere modeller. Spør kolleger om du kan prøve å lytte med stetoskopene deres. (Øreproppene må selvsagt rengjøres før og etter bruk.) Se på funksjonene. Se om headsettene er enkle eller vanskelige å justere. Sannsynligvis kan et 3M™ Littmann®-stetoskop tilby alt du ser etter, og mere til.

  Hvis du ikke har brukt stetoskop før, får du en forklaring til komponentene her.


 • Illustrasjon med grå silhuett av en person med et cyan stetoskop.
  Hør forskjellen

  Den ultimate testen: Hvor mye kan du høre? Ta på et Littmann-stetoskop (pass på at øreproppene vender mot nesen). Trykk den flytende membranen lett mot brystet. Hører du hjerteslagene dine? Merk hvor høy lyden er.

  Hvor mye høyere? Mer enn fire ganger høyere. En intern 3M-test viste at hjertelydene som høres gjennom den voksne membranen på et Littmann-stetoskop, var mer enn fire ganger høyere (20 dB) enn de samme lydene hørt gjennom et stetoskop av annet merke. Det er som forskjellen mellom hvisking og snakking. Det kan være den kritiske forskjellen mellom å høre noe viktig hos en pasient, eller ikke å høre det i det hele tatt.

  Når du har prøvd det selv, kan du høre med andre. Les anmeldelser på nett. Spør folk som bruker Littmann-stetoskoper. Du kommer til å høre om mange som bruker Littmann-stetoskoper, fordi de klart hører forskjellen.


 • Illustrasjon av et stetoskop med knekk på slangen ved siden av et stetoskop med rett slange.
  Se forskjellen

  Prøv dette: Hold et hvilket som helst stetoskop etter headsettet og la det henge loddrett. Ser du tydelige knekk eller bøyninger som kan gjøre stetoskopet vanskelig å bruke? Det er et tegn på stive slanger som kan trekke i øreproppene. Slangen på Littmann-stetoskopet henger rett og bøyer seg lett når du undersøker en pasient.

  Legg merke til hvordan ørebøylene krysser hverandre når du holder headsettet. Littmann-stetoskopet har symmetriske ørebøyler for ideell tetning og komfort fra øreproppene.

  Headsettet skal være justerbart for individuell passform og komfort. Strammingen av headsettet på alle Littmann-stetoskoper kan lett justeres ved å klemme ørebøylene sammen for å øke strammingen, eller trekke dem fra hverandre for å redusere strammingen.


 • Illustrasjon som sammenligner de runde, myke øreproppene på Littmann-stetoskopet med ørepropper med harde kanter.
  Føl forskjellen

  Før fingrene over de tette øreproppene på Littmann-stetoskopet. De er myke for å sitte behagelig i ørene uten irritasjon. Prøv å trekke en av dem av ørebøylen. Øreproppene sitter tett for maksimal akustisk ytelse og sikkerhet. Kjenn til slutt på vekten. Littmann-stetoskopet er lagd for å føles lett og behagelig når du har det rundt halsen eller i lommen.

  Lær mer om fordelene med Littmann-stetoskoper.