Optimalisere ytelsen


 • Sykepleier som setter øreproppene til et 3M Littmann Classic III-stetoskop i ørene.

  Fem tips for å bruke 3M™ Littmann®-stetoskopet riktig.

  Littmann-stetoskopene er kjent for førsteklasses lydkvalitet og komfort. Men det er noen enkle ting du kan gjøre for å sikre ytelsen og brukervennligheten til det nye stetoskopet.


 • Blanke aluminiumsørepropper på et 3M Littmann-stetoskop som krysser hverandre symmetrisk, med svarte ørepropper på endene.

  1. Rett inn headsettet

  Før du setter øreproppene i ørene, skal de peke forover, vekk fra deg. (Figur A) Dette sikrer at ørebøylene rettes inn etter øregangene dine for komfort og best mulig lydoverføring. Hold headsettet foran deg med én ørebøyle i hver hånd, trekk headsettet åpent og sett øreproppene i ørene. (Figur B)

  Hvis passformen ikke er behagelig eller den akustiske ytelsen er dårlig, justerer du strammingen av headsettet. Alle Littmann-stetoskoper har justerbare headsett. Klem forsiktig ørebøylene sammen for å stramme headsettet, og trekk dem fra hverandre for å løsne det.

  Hvis du har på headsettet feil (f.eks. med øreproppene vendt bakover, som i figur C) kan det gi dårlig akustisk tetning og i noen tilfeller fullstendig blokkering av lyden.

 • Lege som tar på Littmann-stetoskopet riktig, med øreproppene vendt forover.

  A. Riktig innsetting

 • Lege som har på Littmann-stetoskopet riktig, med øreproppene vendt forover.

  B. Riktig plassering

 • Lege som tar på Littmann-stetoskopet feil, med øreproppene vendt bakover.

  C. Feil plassering


 • Myke ørepropper for 3M Littmann-stetoskop ved siden av ikon for lengdemåling.

  2. Bruk riktig øreproppstørrelse

  For optimal akustisk ytelse er det viktig å bruke øreproppstørrelsen som passer best til øret. Dette er særlig viktig ved bruk av myke ørepropper. Alle ørepropper til Littmann-stetoskoper fås i små og store størrelser.


 • 3M Littmann Classic III-stetoskop med cyan pil som angir rotering av bryststykket.

  3. Roter til riktig side

  Når du bruker et dobbeltsidig Littmann-stetoskop må du åpne (eller indeksere) siden du vil bruke – klokke eller membran – ved å rotere bryststykket. Hvis membranen er åpen, er klokken lukket, slik at det ikke kommer inn lyd gjennom klokken, og omvendt.


 • Cyan ring som viser den flytende membranen som lukker klokken på et 3M Littmann Cardiology III-stetoskop.

  4. Fjern mulige hindringer

  Hvis du vanligvis har stetoskopet i lommen, eller ikke rengjør det ofte, kan lo og smuss samle seg og hindre lyden. For å hindre dette skal stetoskopet rengjøres regelmessig. Hvis du bruker et 3M™ Littmann® Cardiology III™- eller Classic III™-stetoskop, holder du den åpne klokken fri for rusk ved å dekke den med den avtakbare membranen.


 • Fingre som fjerner den flytende membranen fra klokken på et 3M Littmann Classic III-stetoskop.

  5. Kontroller tetningen

  Stetoskoper må ha en lufttett forsegling for å overføre kroppslyder fra pasienten til brukerens ører. Løse deler i bryststykket, løse eller sprukne slanger eller ørepropper som sitter feil, kan hindre en lufttett forsegling.